Bestel- en aanleverinformatie

Onze logotool – online proefdruk

Wij maken het onze klanten graag zo makkelijk mogelijk! Door onze unieke tool kunt u bij ons direct uw online proefdruk bekijken en hoeft u geen dagen meer te wachten op drukproef per mail. Middels onze tool kunt u uw logo uploaden op het door ons aangegeven opdrukgebied. Uiteraard heeft ieder product nog meer opdrukgebieden en heeft u ook de mogelijkheid tekst of een foto te laten drukken op uw artikel of relatiegeschenk. Wilt u uw logo, tekst of afbeelding op een andere plek laten drukken dan op het door ons aangegeven opdrukgebied is dit uiteraard mogelijk. In dat geval ontvangt u ook per email binnen een of twee uur uw drukproef.

Uw bedrukte artikel in uw eigen PMS – kleuren

U kunt veel artikelen bij ons in uw eigen PMS- kleuren laten bedrukken. Eenheid: uw bedrukte relatiegeschenken en kleuren zijn exact gelijk aan uw huisstijl en logo!

PMS staat voor Pantone Matching System. PMS zijn coderingen die wereldwijd zijn afgesproken tussen alle partijen in het ontwerp- en productieproces (bijvoorbeeld ontwerpers, textielleveranciers en drukkers). Het woord 'matching' ('overeenkomen, samenvallen') geeft aan dat het reproduceren van een bepaalde kleur een belangrijke doelstelling is; dit is geen vanzelfsprekendheid in ontwerp- en productieomgevingen.

Aanleverspecificaties 

Aanleverbestand

Een gevectoriseerd EPS of AI bestand

Andere bestanden

Een JPG- of PNG-bestand is helaas niet bruikbaar voor het bedrukken van onze artikelen. Dit is een afbeelding die opgebouwd is uit pixels (‘puntjes’). Al lijkt het misschien een mooi scherp bestand, bij ‘inzoomen’ wordt het plaatje op een gegeven moment niet scherp en onze drukmachines herkennen een pixel afbeelding niet. 

JPG niet opslaan als EPS

Het bestand kan niet makkelijk van JPG naar EPS worden omgezetdoor deze op te slaan als EPS bestand. In dit geval wordt het een EPS-bestand met ingesloten JPG-afbeelding. Het wordt geen lijnbestand, maar blijft een onscherp pixelplaatje.

Lettertypen

Om ervoor te zorgen dat lettertypes zo goed mogelijk gedrukt worden adviseren wij altijd de lettertypes in te stellen als 'Outline'. Wij vragen Apple / Mac gebruikers ook het font mee te sturen, zodat wij uw bedrukking zo correct mogelijk kunnen produceren.

Meerdere kleuren druk

In verband met de toleranties van het materiaal, adviseren wij een overfill van 0,5 mm op plaatsen waar de kleuren elkaar raken. Hiermee voorkomt u dat er ‘gaten’ tussen de kleuren vallen.

Programma's die gebruikt kunnen worden:

 1. Adobe Illustrator
 2. Photoshop
 3. Quark Xpress
 4. InDesign

Druktechnische feiten 

 1. Drukkleuren kunnen licht afwijken door de (ondergrond)kleur van het product (een blauw logo kan er anders uitzien op een gele tas dan op een witte).
 2. Maak bij het bepalen van een drukkleur gebruik van de Pantone-waaier met de Coated (C) Pantone kleuren !
 3. Bij zeefdruk op grovere textielsoorten is de dekking van de kleur niet 100%. Transfer heeft hier de voorkeur.
 4. Ronde producten hebben een beperkt drukoppervlak, hetgeen tot een vervorming in het logo kan resulteren.
 5. Sommige tassen kunnen (vanwege de naad) niet goed bedrukt worden, borduren of transfer is een goed alternatief. Raadpleeg bij twijfel onze professionele salesteam
 6. Wij gaan er vanuit dat al het aangeleverde artwork vrij is van alle rechten (copyrights), dus gebruikt kan worden zoals de bestanden zijn aangeleverd.
 7. Bestanden bij voorkeur aanleveren in genoemde bestandformaten (vector EPS, AI of PDF bestand). Het aanleveren in andere bestanden kan de levertijd vertragen.